Dragi prieteni,

În decembrie 2014 s-au împlinit 6 ani de cand proiectul adoptiicaini.ro a venit pentru prima dată în ajutorul animalelor fără stapân. Cu această ocazie, ajutați de modificari ale legislației, în care s-a introdus obligativitatea microcipării, am propus o nouă abordare a problemei câinilor și pisicilor fără stăpân, care vine în completarea proiectelor noastre anterioare în domeniul protecției animalelor.

Este vorba de o nouă platformă online care va promova cazarea și îngrijirea câinilor și pisicilor fără stăpân aflați în așteptarea adopției, acțiune cunoscută de mulți sub numele de “foster”. În același timp, sperăm să fim utili și posesorilor de câini care sunt în căutarea unei alternative gratuite sau cu costuri reduse pentru cazarea animalelor lor de companie în momente dificile.

Ținând cont că cererile de cazare sunt de obicei foarte multe, mult mai multe decât oferta, ne-am gândit ca în faza inițială să lansăm aceste site-uri cu o singură opțiune – aceea de a vă înregistra pentru a vă oferi ajutorul, urmând ca din ianuarie să fie vizibile și ofertele de cazare. Așadar, vă rugăm ca în perioada următoare să vă înregistrați pe www.cazarecaini.ro –  respectiv www.cazarepisici.ro și să dați mai departe prietenilor această învitație.

Iată mai departe un caz simplu în care puteți fi de ajutor prin înregistrarea pe site ca ofertant de cazare temporară: cineva găsește pe stradă un câine sau o pisică într-o zonă în care nu există asociații pentru protecția animalelor cu posibilități de găzduire. Persoana care l-a găsit ține foarte mult să salveze acest cățel sau pisică și ar fi dispusă să se implice sub diferite forme, dar nu are unde să-l tină până când va fi adoptat.

Soluția propusă de noi este să recomandam acestor persoane să intre pe site-urile de cazare câini, respectiv pisici și să vă găsească pe dumneavoastră, voluntari în asociații pentru protecția animalelor sau simpli iubitori de animale, care puteți veni în intampinarea acestei nevoi de cazare temporară.

Între persoana care cere cazare și cea care oferă, se va putea încheia un contract de cazare temporară, pe care vi-l vom pune la dispoziție. Pentru măsuri suplimentare de siguranță, vom recomanda înregistrarea lui la o asociație de protectia animalelor din vecinătate, într-un mod similar înregistrării unui act la notariat.

Pentru că nu întotdeauna persoana care trimite un animal spre cazare continuă să susțină efortul de a găsi un adăpost permanent pentru acesta, ne vom asuma și noi un plus de responsabilitate pentru promovarea adoptiei acestor cazuri prin site-urile noastre de adopții.

Veți avea în orice moment, prin contul creat la înregistrare, acces la pagina cu oferta dvs. de cazare temporară. Veți putea impune propriile condiții și vă veți putea schimba disponibilitatea pentru găzduire în orice moment, dacă nu doriți să fiți deranjat de solicitări în anumite perioade.

Dacă sunteți ingrijorati de eventuale probleme care pot apărea și care v-ar putea crea rețineri față de înregistrarea ca ofertant de cazare temporară, vă rugăm să ne scrieți pentru a le găsi soluții impreună.

Cu prieteie,

Ionuț Părăușanu
www.ecosemnal.ro